Recomandare reteta (HU)

Baton cu cocos

Panni
Panni
Baton cu cocos

Dacă și tu iubești ciocolata Bounty, atunci ești în locul potrivit ;)

Îți aduc o rețetă alternativă pentru acest baton cu cocos. Este delicios și nici nu îți poți imagina cât de ușor este să îl pregătești. Ai nevoie practic doar de un blender și o cană.

 

Încearcă și tu!

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

 

  1. Primul pas presupune folosirea unui blender și a unei căni de dimensiuni medii.
  2. Măsoară fulgii de cocos în blender și adaugă mierea peste ei.
  3. Apoi, topim un sfert de cană de ulei de cocos și îl adăugăm peste amestecul de cocos.
  4. Amestecăm totul puțin în blender, apoi adăugăm un sfert de cană de lapte de cocos.
  5. În cele din urmă, amestecăm totul din nou în blender. Este important să nu exagerăm.
  6. Pasul următor constă în a înveli o tavă de pâine cu hârtie de copt și a turna amestecul de cocos în ea.
  7. Apoi, cu ajutorul unei spatule, nivelează amestecul într-un strat uniform și lasă-l la congelator aproximativ o noapte, pentru a se întări bine.
  8. După ce s-a congelat și l-ai scos din congelator, taie blocul de cocos în bucăți de dimensiunea unei tablete de ciocolată.
  9. Apoi topim ciocolata (eu am folosit cuptorul cu microunde, dar trebuie să fii atent să nu se ardă. Dacă ești mai precaut, o poți topi în baie de aburi, astfel sigur nu o vei arde. Un sfat în plus, am topit ciocolata într-un recipient de dimensiunea potrivită, astfel încât batoanele de cocos să se potrivească).
  10. Acum adăugăm o lingură mică de ulei de cocos în ciocolata topită și amestecăm pentru a o face mai puțin vâscoasă.
  11. Apoi învârtim batoanele în ciocolata topită și le așezăm pe o suprafață pentru a se usca. (Eu le-am lăsat să se usuce pe un suport cu grilă).
  12. După ce au picurat suficient și s-au uscat, sunt gata de servit!
  13. Poftă bună!

 

Poftă bună!