Opțional, poți pregăti un glazură pentru deasupra, pentru asta vei avea nevoie de:
- În primul rând, încălzește laptele puțin, până devine călduț, apoi amestecă-l cu zahărul și fărâmițează drojdia în el. Pune deoparte și lasă să crească. Pentru rezultate bune, este important ca laptele să fie doar călduț!
- Apoi, cerne făina într-un bol și adaugă un vârf de sare.
- Într-un alt bol, amestecă zahărul și oul.
- Între timp, topi untul.
- Apoi, adaugă compoziția de zahăr și ou în făină, apoi adaugă și untul topit și frământă totul împreună. (Când nu se mai lipește de mână și de marginile bolului, atunci aluatul este gata.)
- Acoperă-l și lasă-l să crească timp de aproximativ 1 oră, până se dublează în volum.
- După perioada de odihnă, frământă din nou ușor aluatul și întinde-l în formă de dreptunghi.
- Între timp, preîncălzește cuptorul la 180 °C.
- După ce ai întins aluatul, unge-l cu unt topit, apoi presară zahărul și scorțișoara peste el.
- Apoi rulează aluatul, începând cu partea lungă, îndoind-o pe jumătate, și apoi îndoaie și cealaltă parte în același mod. Dacă ai făcut totul corect, cele două capete ale aluatului ar trebui să se întâlnească în mijloc.
- Apoi taie cu grijă rulada în felii de aproximativ o lățime de deget.
- Îmbracă o tavă cu hârtie de copt și așează feliile de aluat în ea, asigurându-te că sunt puțin strânse în formă de inimă și lăsând spațiu între ele.
- Acoperă din nou și lasă să crească timp de încă 20-30 de minute.
- După aceasta, coace în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 20-25 de minute, până devin aurii.
- Sfat: Dacă dorești o glazură deasupra, o poți pregăti în timpul de coacere: amestecă ingredientele cu un mixer la viteză redusă și toarnă glazura peste inimi când încă sunt calde.
- Și asta este tot, inimioarele moi și delicioase sunt gata!
Poftă bună!